SELAMAT DATANG

Kedalam separa picisan hidup melalui penulisan dalam merentangi garis alam.Ini adalah aku yang sendiri yang ikhlas dalam coretan tentang semua.

Cari Apa Saja

Kenapa 2

15 Januari 2011

Bila orang tanya kenapa tulis dalam blog tentang diri aku sendiri,nak publish kisah hidup kat orang ke?...Hello beb baca dulu tajuk kat atas n paham kan sebab apa aku tulis blog,dah tertulis kat situ kan ''Cerita n Diary sedikit tentang diri aku sendir" so ada masaalah ke?

Aku tak suroh pon ko bace,klo ko minat ko bace tak nak sudah kan,ni aku nye penulisan sendiri,dan aku minat tentang penulisan so terpulang kat aku nak tulis apa.Dan bertanya lagi...Kenapa ko tak tulis tentang politik ke,tentang dunia ke,tentang orang disekeliling ke?....Beb aku sendiri belum sempurna,belum cukup bagus,belum cukup baik untuk aku menulis tentang semua yang ko cakap kan tu.Kalau ko nak sangat baca kat blog orang lain atau tulis blog sendiri ok.

Hakikatnya ini lah segelintir manusia bukan boleh lihat orang lain senang malah bile orang susah pon die tak boleh nak ngok kalau boleh nak mendengki je yang ada.Kadang2 sampai sluar dalam orang pon die nak jaga ish tak faham aku.Sampai nak bergerak pon kalau boleh nak tanya jawab nye jadi PENYIBUK sampai ke sudah.Hentikan lah dan renungkan lah kalau kita dah cukup bagus baru boleh bawak orang ke jalan kamu tu kalau tidak sendir faham sudah.

Bagi aku pula lantak lah,coz mulot orang ni sejak dari lahir orang dah sibuk nak mengata contohnya comel ke,dah besar jadi apa la ye,kenapa macam ni,kenapa macam tu inilah salah satu nya orang berkata tentang kita sejak kecil lagi.So pendirian aku apa orang nak kata dia boleh kata sebab dia tak mengenali kita pon,nampak luaran dah sibuk nak kata orang masyaallah.

2 comments:

g-DaH berkata...

hahahaha
ku ske!!ku ske!!
pedulikkn kte owg..
kalo nk dgr kate owg xkmne jwpnye...;P

Nurul Iman berkata...

manusia memang begitu, suka memperbetulkan orang lain tapi lupa memperbetulkan diri sendiri terlebih dahulu. Diri sendiri berhak terhadap diri sendiri, xsuka apa orang buat pergi buat hal sendiri... heheh

Catat Ulasan